Välkomna till

Gnagarpalatset

Lomma
22 platser

Inackordering på gnagarpalatset

 

Zoogigantens Gnagarpalats i Lomma
Här inackorderar vi alla möjliga kaniner & gnagare i vårt moderna smådjurspensionat. Med kunnig och erfaren personal kan vi passa allt från kaniner, marsvin, hamstrar, råttor, gerbiler till små möss, degus och chinchillor. Vi kan även passa andra ovanligare gnagare vid förfrågan. Letar du efter inackordering och vill att vi ska passa er gnagare är detta ett perfekt djurhotell för er.

Passning av din kanin & gnagare med det lilla extra.
En vistelse i naturligt upplysta, rymliga och luftiga hagar och burar, fyllda med aktivering och gnagarlyx. För att skapa en stimulerande vardag är våra hagar och burar berikade med aktiveringsleksaker, naturgrenar samt har möjlighet för insyn till andra gnagarvänner om detta önskas. UV-lampor och dagsljus gör att lokalen får ett naturligt ljus för gnagarnas hälsa. Våra stora hagar och större burar gör att man får lov att sträcka på benen.

Måltider för de bästa
serveras genom kvalitetsfoder från Selective, Brit och Versele Laga/Complete. Äter ditt djur något annat rekommenderar vi att du tar med detta för att undvika foderbyte under vistelsen. Ekologiskt hö från Jularp för de kräsnaste höätarna. Självklart ingår vitamin och mineraltillskott. För gnagare med specialkost kommer vi överens om detaljerna innan inflyttning.

Snacksbuffet.
Vi serverar snacks och nyttigheter efter era önskemål. Vi serverar från ett stort urval av färska Ekofrukter och grönsaker, hirskolvar, kräckers, nötter, torkade frukter. Vi ger gärna snacks på ett utmanande vis för att underhålla våra gnagare.

Kloklippning och spa.
Vi klipper gärna din kanin & gnagares klor vid behov. Boka gärna in kloklipp i er vistelse så löser vi det under tiden djuret är hos oss.

Hej, ni verkar ha det mysigt?
Vi har det überfett, kolla bara in underlaget!

Är…är…det päls?
Ja, men inte äkta din toker!

Puh! Så vad händer på gnagarpalatset?
Här blir vi vaktade, matade, omhändertagna på alla möjliga lyxiga vis.

Låter fett?
Alltså det är så himla bra. Hotell i världsklass!

 

En dag på Gnagarpalatset

När solen går upp på gnagarpalatset vi vill gärna göra det bästa för våra inneboende. Tveka inte att fråga om du har frågor eller speciella önskemål.

Schema för dagen
Vi ser till din vän minst 2ggr/dygn. Vi rengör vattenskål/flaska och fyller på dessa, samt kontrollerar behovet av mat och fyller på efter behov.

Dagens frukt och snacksbuffet serveras och aktiveringsleksaker fylls på. Städning sker varje dag och en komplett storstädning vid behov.

Vi utför dagligen en okulär hälsostatus samt ett litet samtal med vännen varje gång vi gör vår tillsyn.

Alla tilläggstjänster utförs efter schema/journal tillhörande djuret enligt bekräftad bokning. Tiderna då tjänsterna utförs kan variera under dygnen men utförs preliminärt morgon och eftermiddag.

Med våra djurvänner på ZooGiganten blir det gärna en chans för att ditt djur får lite extra uppmärksamhet.

Kloklippningar, aktiveringar och annat spektakel utförs vid varierande tidpunkter.

Personal

Vår personal är erfarna och passionerade djurmänniskor. På Zoogiganten har vi alltid djurkunniga medarbetare inom alla olika djurslag som ser till att era djur bor tryggt hos oss.

Gnagarpalatset djurvänner arbetar under värdeorden Trygghet, Rutiner, Gemenskap och Kvalitet.

Vanliga frågor

Kan jag ta med min egen bur till Gnagarpalatset?
Nej, Allt för våra djurs säkerhet. För att minska risker för spridning av ohyra eller smittor använder vi endast våra egna burar som vi regelbundet desinficerar.

Sitter mitt djur med andra djur?
Nej, Alla djur får sin helt egna bur eller voljär om du själv inte bokar in egna djur som går ihop. Men i de flesta fall finns möjligheter för djuren att komma nära varandra (dubbelnät) så att de kan tala med varandra och berika varandras vardagar.

Måste mitt djur vara försäkrat?
Nej, Men du undviker onödiga kostnader utifall olyckan är framme. Zoogiganten ersätter inte kostnader för sjuka eller skadade djur.

Måste min kanin vara vaccinerad?
Ja, du måste inlämna intyg på att din kanin är vaccinerad mot Myxomatos samt RVHD. Det är inget krav om RVHD2 men det är starkt rekommenderat då detta är en miljö där många djur och djurmänniskor kommer. Trots våra goda rutiner finns alltid risker.

Inflyttningsdagen

Vid ankomst till Gnagarpalatset möter ni upp med vår personal inne i vår lobby. På helgerna går ni in i butiken först för att få hjälp.
Ni behöver endast ta med ert djur i en transportbox/väska som vi sedan placerar inne i hagen/buren. Då kan ni själv välja om vi ska ta ut er vän vid ankomst eller om hen själv får komma ut när hen önskar.

Hotellets öppettider
Måndag – Fredag 11-17
Lördag, Söndag 11-13
Helgdagar 11-13
STÄNGT midsommardagen, juldagen och nyårsdagen

Djuret måste till synes vara fullt frisk vid ankomst och du garanterar att du veterligt inte har sett några symptom på ohälsa.

Plats för ägodelar och foder.
Foder ingår i priset men ni får gärna ta med eget foder som vi placerar på “er” plats som ni har till er vän inne i hotellet.

Flytta till hotell
kan ibland vara lite stressigt för en gnagare som inte är van att bo hemifrån. Det är väldigt beroende på art och individens personlighet och vanor.

För oss är det viktiga att våra inneboende får en vardag som ska vara positiv och berikande utan negativ stress. Här är det viktigt att du berättar för oss om din vän så att vi kan ta så mycket hänsyn som möjligt till individen.

För att underlätta för ditt djur kan det ibland vara bra om det finns några leksaker eller andra saker ifrån hemmet. Har din vän några personliga ägodelar hemifrån får ni gärna ta med dessa. Vi måste oftast desinficera dessa innan vi lägger in dem i buren.

Vid avhämtning
på vardagar är ni välkomna direkt ner till hotellets entré, på helger gå du in i butiken för att få hjälp. Du följer med personalen in till ditt djur för avhämtning.
Vid avhämtningen måste du uppvisa ID-handling för avhämtning. Ska någon annan hämta ditt djur måste detta informeras från dig som ägare och ID styrkas.

Bra att veta

Om ditt djur äter annat foder än det vi erbjuder så är det viktigt att ni tar med er foder hemifrån och att ni får med er rätt mängd så vi inte står utan foder till ert djur.

 

Om er kanin ska bo hos så är det viktigt att hen är vaccinerad och att ni har med er vaccinationsintyg som ni kan visa upp för personalen på hotellet.

 

Ta gärna med er en kopia på era försäkringspapper på ert djur om det är försäkrat så vi kan ha en kopia under vistelsen om olyckan skulle vara framme.

 

Tänk på att vi INTE tar emot sjuka eller skadade djur. Skulle ditt djur bli sjukt precis före inbokad vistelse på vårt hotell så rekommenderar vi att ni ringer till vår personal på hotellet och rådfrågar hur ni ska göra Personalen når ni på telefonnummer 072 – 508 32 00 

 

 

Villkor

 

Vårt Löfte

Vi kommer alltid att se till djurets bästa efter vår kunskap, erfarenhet och den information ni gett oss. Är vi osäkra gällande djurets beteende, hälsa eller annat kommer vi att i första hand kontakta er. Är ni inte kontaktbara kommer vi agera efter vår yttersta omvårdnad till djuret.

 

1. Tider & lämning

 

Avlämning

Inackorderingen sker kl 11-17 på incheckningsdagen.
Ägaren går igenom detaljerna med personalen om vistelsen på djurhotellet och skriver sedan under avtal för djurets vistelse på vårt hotellet. Därefter går båda parter in och lämnar djuret i sin bur/voljär/hage.

 

Avhämtning

Avhämtning sker kl 11-17 på utcheckningsdagen. Om annan än ägare skall hämta måste detta meddelas. Ingen fågel lämnas ut till icke ägargodkänd person. Ta med Id-handling vid avhämtning för att styrka din identitet.

 

Försenad avhämtning

Kan du inte hämta ditt djur på avtalat datum utgår det en extra debitering med dubbla dygnshyran/dygn fram tills dess att du hämtar ditt djur.

 

Utebliven avhämtning

Avhämtar du inte din fågel senast 7 dagar efter avtalad avhämtningsdag håller vi djuret högst 30 dagar från avhämtningsdatumet. Därefter debiteras 30 dagars dubbel hyra genom fakturering till din hemadress. Vid utebliven kontakt tar vi över ägaransvaret för ditt djur.

 

Utvalda Helgdagar

Under dessa dagar går det generellt inte att hämta eller lämna ditt djur.
Röda dagar räknas efter allmänt kända röda dagar, Nyårsdagen, trettondedag jul, långfredagen, påskafton, påskdagen, annandag påsk, första maj, Kristi himmelsfärdsdag, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, alla helgons dag, julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton.

 

Tidigare hemresa

Om ert djur checkar ut tidigare in beräknat utgår ingen ersättning för kvarstående dagar.

 

 

2. Försäkring, Vaccinering, Olycka, Sjukdom, Ohyra

 

Veterinärvårdsförsäkring

Zoogiganten står inte för kostnader vid behov av veterinärvård. Är ditt djur veterinärvårdsförsäkrad kan du undvika onödiga kostnader vid akuta sjukdomstillstånd eller skador.

 

Intyg försäkring

Kopia på djurets försäkringsintyg lämnas till ZooGiganten innan eller på incheckningsdagen om sådant finnes.

 

Vaccinering – endast kaniner

Kaninen skall vara vaccinerad mot Myxomatos samt RVHD. Det är inget krav om RVHD2. Kopia på djurets vaccinationsintyg lämnas till ZooGiganten innan eller på incheckningsdagen.

 

Vid olycka/skada

Om djuret blir skadad under vistelsen och vi bedömer att någon form av vård krävs kommer vi i första hand kontakta dig för råd. Är situationen akut och vård krävs omgående kommer vi ta djuret till närmsta veterinärmottagning/djursjukhus.

 

Ersättning vid olycka/skada

Om djuret förolyckas eller skadas under vistelsen på djurhotellet är ZooGiganten ersättningsskyldiga för uppkomna skador, men endast då skadorna kan påvisas komma från bristfälligheter av lokal, eller annan oaktsamhet från ZooGigantens sida. Ersättning utgår upp till det belopp som inte täcks av ägarens försäkring. Är djuret ej försäkrat står ägaren för alla kostnader relaterade till olyckan.

 

Skadat djur / fysiskt handikapp

Ett skadat eller på annat sätt fysiskt handikappat djur får i normala fall inte vistas på djurhotellet. Det kan i särskilda fall tillåtas om ZooGigantens personal avgör om detta går att hantera utifrån att djuret kan hantera miljön.

 

Sjukt djur

Sjuka djur får ej vistas på djurhotellet förrän 1 vecka efter att den är konstaterat symptomfri. Ingen ersättning utgår vid förlorade dagar på djurhotellet. Ägaren ombeds kontakta ZooGiganten innan incheckning om djuret uppvisar symptom på sjukdom, då vi kan bedöma om eventuella möjligheter att inackordera ert djur kan finnas.

 

Diarré, Kräkningar, Nedsatt allmäntillstånd

Om ditt djur uppvisar dålig hälsa, diarré, kräkningar eller nedsatt allmäntillstånd får denna ej vistas på djurhotellet förrän 1 vecka efter att den är konstaterat symptomfri.

 

Sjukdom under vistelse

Om djuret blir sjukt under vistelsen kommer denna först sättas separat för att skydda andra från att bli smittade samt för att ge individen lugn och ro. Bedömer vi att någon form av vård krävs kommer vi i första hand kontakta dig för råd. Är situationen akut där omgående vård krävs kommer vi ta djuret till närmsta veterinärmottagning/djursjukhus. Avgiften för veterinärbesöket bekostas djurägaren. ZooGiganten är ej ansvarig för eventuella uppkomna sjukdomar och ej ersättningsskyldiga vid någon form av sjukdom.

 

Ohyra

Djur med någon form av ohyra får ej vistas på djurhotellet. Detta skall behandlas med fullständig komplett behandling innan inflyttning på djurhotellet. Inflyttning till hotellet får först göras tidigast 1 vecka efter att den är konstaterat symptomfri.

 

Dödsfall

Vid fall av sjukdom, olycka eller åldersrelaterade orsak som gör att ett djur går bort. Ordnas en respektabel plats för denna som djuret kan ligga nerkyld i tills ni är redo för att, om ni önskar, hämta hem.  Ingen ersättning utgår vid dödsfall.

 

Sjukt djur efter vistelse på djurhotellet

ZooGiganten kan inte hållas ansvarig för några omständigheter som må drabba djuret efter en vistelse på djurhotellet.

 

3. Grupper

 

Grupphållning

Har du fler djur måste de fungera tillsammans för att dela voljär/bur/hage. Om djuren uppvisar farligt eller stressande beteende mot varandra under vistelsen, separeras dessa och ägaren debiteras hyra för extra voljär/bur/hage.

 

4. Ändring av bokning & Avbokning

 

Ändring och avbokning

Ändringar och avbokningar skall ske minst 3 dagar innan incheckningsdagen då återbetalas din bokning till 100%
Avbokningar innanför 3 dagar till incheckning debiteras med 50% av den totala kostnaden för hotellvistelsen.
Dyker ni inte upp på incheckningsdagen och inte har hört av er så debiteras ni med 100% av den totala kostnaden för vistelsen.

 

5. Foder

 

Gratis foder

Vi tillhandahåller valfritt foder från sortiment i butiken. Fruktbuffet och grönsaker tillhandahålls efter det som för tillfället finns på ZooGigantens djurhotell. Vi försöker gärna tillhandahålla frukt och grönt efter önskemål.

 

Eget foder

Önskar du bruka ditt egna foder finns det utrymme för er förvaring. Vi utfodrar efter överenskommelse med dig. Ta gärna med dig frukt och grönt om du önskar något speciellt.

 

6. Aktivering & anpassning

 

Individuell anpassning


Har ditt djur några vanor vill vi gärna försöka göra det så bra som möjligt för den enskilda individen. Vi utgår ifrån den information som du tillhandahållit vid ansökan och incheckningen.

 

7. Djurets storlek, voljär, bur, hage

 

Jordbruksverkets lag om utrymmen (L-80)

Vid alla tillfällen följer vi minst jordbruksverkets regler gällande utrymme vid hållande av djur under inackorderingen. Vi försöker alltid hålla extra utrymme utöver de kravställda mått från JBV.

 

Fågelvoljärer och burar

För större fåglar över 65cm måste flera voljärer öppnas upp för individen. Har du valt en bur som är för liten för din fågel, uppgraderar vi till en voljär och dygnskostnaden blir debiterad därefter.

 

8. Force Majeure

 

Förhinder att bedriva inackordering, Force Majeure

Om vi mot förmodan inte klarar av att tillgodose löftet om inackordering kommer vi snarast möjligt meddela er genom era angivna kontaktuppgifter.
Ingen ersättning utgår normalt sett vid sådant tillfälle.

 

9. Betalningsvillkor & priser

 

Pris

Aktuella priser hänvisas till hemsida www.zoogiganten.se
Ditt pris är alltid efter vid bokningstillfällets rådande prissättning. ZooGiganten har förbehåll för felskrivningar och tryckfel.

Betalning

Betalning sker i förskott på dagen vid incheckningen eller vid annat tidigare tillfälle.

Avgifter och inköp

Köp från Djurhotellet, avgifter och serviceavgifter som utnyttjas under vistelsen debiteras vid utcheckning.

Priser/tillval

Betalning
Betalning sker online vid bokninstillfället. Alla dagar och tjänster betalas i förskott vid inackorderingen.  Priser gäller per dag, räkna med ankomst- och hemresedagen.
Exempel: 1 natt = 2 dagar, 2 nätter = 3 dagar

Alla Priser inkluderar
Full service – efter önskemål
Gratis kvalitetsfoder från Brit eller Selective
Daglig servering av EkoFrukt & grönt
Servering av gnagarpinnar
Färska hirskolvar och kräckers
Sandbad (för sandbadande gnagare)
Mineraler / vitaminer
20% Rabatt på alla tjänster på Zoosalongen under vistelsen.

Hyra av Hage 1,36 x 2 m – (inomhus) / dag
Kanin 145kr
Marsvin 145kr (1 extra burkompis ingår i priset)

Hyra av bur 2vån 0,8kvm– (utomhus) / dag
Kanin 145kr

Hyra bur (inomhus) / dag
Kanin 1,38 x 0,63 m – 95 kr
Marsvin 1,38 x 0,63 m – 95 kr (1 extra burkompis ingår i priset)
Hamster – 65 kr
Gerbil – 65 kr (1 extra burkompis ingår i priset)
Degu – 65 kr (1 extra burkompis ingår i priset)
Mus – 65 kr (1 extra burkkompis ingår i priset)
Råtta – 85 kr (1 extra burkompis ingår i priset)
Chinchilla – 125 kr (1 extra burkompis ingår i priset)

Extra kompis i Hage/bur
Beställs i samband med bokning.
Förutsätter att individerna kan bo tillsammans.
+1 Marsvin +100kr hela perioden (ingår en rumskompis i priset)
+1 Kanin, Chinchilla +100kr hela perioden
+1 Råtta, hamster, gerbil, degu +80kr
+1 Mus +50kr hela perioden

Tilläggsförsäkring
+99kr / djur
Kan du välja om du redan har ett försäkrat djur.
Om oturen är framme, kan ni skydda er från oförutsedda kostnader. Zoogiganten står då för självriskkostnader som är bundna till veterinärbesök och behandling under djurets vistelse. Vi står för självriskkostnaden, resterande kostnader behandlas mellan er och försäkringsbolaget.

Förfrågan om andra djur
Förfrågan om inackordering av andra djur måste göras separat.
Skicka förfråga till daniel@zoogiganten.se

Hyra bur
Våra burar håller alltid större mått än de lagställda dimensionerna. Burens storlek utgår från djurslag, storlek på djuret och antal individer.

Speciella Helgdagar
Tänk på att hämtning och lämning av ert djur ej kan göras dagar då Zoogiganten håller stängt*
Vissa helgdagar har vi ändrade öppettider*, Var extra observanta gällande hämtning och lämningstider då det endast är möjligt under öppettider.
________________________________________
Hotellets öppettider
Måndag – Fredag 11-17
Lördag, Söndag 11-13
Helgdagar 11-13
STÄNGT midsommardagen, juldagen och nyårsdagen
.

Säkerhet

För djurens trygghet finns moder utrustning för larm, övervakning, brand, goda hygieniska rutiner vid incheckning och under vistelsen samt ID-kontroll vid avhämtning.

Entre vid ankomst är försedd med övervakningskamera, RFID ankomstsystem samt larm för att försäkra att djuren på dagiset är säkra. På gnagarpalatset kommer inga obehöriga människor in under vistelsen.

Brandsystem och rutiner är etablerade med brandvarnare, flertalet släckare, uppringningssystem för jourhavande, och flera utrymningsvägar.

Utcheckning av djuren måste ske av ägargodkänd person vid uppvisande av godkänd identifikation. Är personalen i tvivel lämnas inte djuret ut om informationen inte stämmer överens.