Välkomna

Hunddagis

Lomma

24 bäddar

En fyrbent välfärd

På Zoogigantens Hunddagis i Lomma

ger vi hundarna det lilla extra för att vistelsen ska bli en positiv och berikad upplevelse. Här får hundarna dela stora boxar med några nya goda vänner. Dagarna varieras med rastpromenader, aktiveringstid i våra hagar, fritt boxhäng med boxkompisarna och personalen, Hills – frukost och middag om så önskas, färska tilltugg, kloklippningar och spa, allt efter våra fyrbentas önskemål.

Hundlyxigt
På ZooGiganten ser vi till att det finns något extra för våra inneboende och dagishundar. Har du några önskemål, tveka inte att fråga!

Lunch för de bästa
serveras från Hills foder  efter ert val. Välj fritt efter vad som passar från sortimentet. Här kan du välja mellan grainfree, päls och glamour, smakupplevelser, viktminskning, höfter och leder, valpmat med flera.

Trygga hundar
med Adaptil. För att skapa harmoni och trygghet för våra vänner på vårt hunddagis finns Adaptil. Det minskar eventuell oro över deras nya vardag och vänner. Nära den nya lyan finns Adaptil doftavgivare för en harmonisk vistelse.

Snacks och belöning.
Vi serverar självklart de mest välsmakande och nyttiga mumsbitarna efter era önskemål. Med nyttiga gourmetbitar blir ankomsten och vistelsen ännu mer motiverande för er bästa vän.

Kloklippning och spa
från vår professionella trimmare och personal. Vi underhåller din hunds klor regelbundet om så önskas och vill du beställa en behandling från vår salong kan vi lätt boka in detta under tillgängliga tider, då ni som vanligt hämtar upp er vän, fast nytrimmad och fin.

Hej Nacho på Zoogiganten Lomma, bor du på hunddagis?
Äh, Jag hänger mest här och lär kidsen ett å annat!

Är du som en lärare, kan man säga?
Jag har varit med länge på Zoogiganten och talar liksom samma språk som dom som ska bo på dagiset, så jag är nästan som en Kung!

Tolk?
Det är så mycket mer än så… Var inte nosig!

Vad tycker du är bäst med ett hunddagis?
Mat, promenader, getter, schysst häng å så!

En dag på dagis

På vårt hunddagis arbetar vi för att göra det bästa för er hund. Vardagarna anpassa efter den enskilda individens behov och förmåga. Tveka inte att fråga om du har frågor eller speciella önskemål.

Schema för dagen

Kloklippningar, aktiveringar, mys och annat spektakel utförs vid varierande tidpunkter.

06:30 – 09:00 – Ankomst – Möt upp med Djurvännerna på Zoogiganten
09:30 – 11:30 – Förmiddagsrastning i rastgård eller promenad, tillsammans med boxkompisarna
11:30 – 12:30 – Lunchen serveras följt av lunchvila.
12:30 – 14:30 –Eftermiddagsrastning och aktivering
14:00 – 15:00 – Boxhäng – Umgås med boxkompisarna och personalen.
12.30 – 18:00 – Avhämtning – En nöjd hund hämtas upp av sina älskade människor

Personal

Vår personal

är passionerade, utbildade och erfarna hundälskare. Hunddagisets djurvänner arbetar under värdeorden Trygghet, Rutiner, Belöningsbaserad hantering, Respekt och Kvalitet.

Våra föreståndare – Amanda Sjöland

Hennes grundutbildningar är hundinstruktör och hundmassör. Därefter har hon genomgått en stor mängd fort. bildning inom varje område. Hon har bland annat kompletterat upp med utbildning för att uppnå länsstyrelsens bestämmelser för hunddagisföreståndares kompetens.
I erfarenhet har hon arbetat som extra personal och tillsvidare på 4 olika dagis. Hon har även bedrivit hundrastning under 3 års tid själv i sitt företag. Utöver erfarenhet av hunddagis och hundrastning möter hon väldigt många och olika individer i sitt arbete som instruktör och hundmassör.
Klicka HÄR för att läsa mer och se  alla hennes utbildningar

Praktisera

Vill du praktisera hos oss?

Är du igång med en hunddagisutbildning eller helt enkelt vill prova på att se om hunddagis är ett yrke för dig.

Detta är perfekt för dig som är en person som uppskattar att vara igång, är engagerad och alert. Att passa hundar kräver att vi hela tiden engagerar oss i våra hundar och deras vardag. På ett hunddagis ska det kännas tryggt och kul att vistas för hundarna, vilket kräver att vi kan läsa varje individ och deras behov.
Som praktikant ska det ske genom en skola eller arbetsförmedlingen eftersom du härigenom blir försäkrad samt att eventuell ekonomisk ersättning utgår via dom. Du måste vara minst 16 år gammal. 

Här får du lära dig och vara med om:

  • Utfodring av flera hundar samtidigt
  • Promenera med flera hundar
  • Hundar i grupp
  • Städning av hunddagislokaler
  • En del päls & klovård
  • Dagliga rutiner för drift av hunddagis
  • En del kundkontakt
  • Insikt i ZooGigantens verksamheter

Skicka ditt intresse till info@zoogiganten.se

Inskolning

Vad är inskolning
och vad kan du göra för att underlätta introduktionen till ett hunddagis.

När en ny hund ska börja på hunddagis finns det en inskolningsperiod för att vänja hunden vid de nya rutinerna och miljön, i deras takt. För oss är det viktigast att hunden får en vardag som ska vara positiv och berikande utan negativ stress. Inskolningen brukar vanligtvis vara högst 10 vardagar.

Innan vi startar
gör ni ett besök på hunddagiset för att du som ägare ska få se hur vi har det. Under detta besöket stannar vovven hemma. Vi talar om hur vi arbetar och besvarar alla frågor ni må ha. Om allt känns bra mellan alla parter, bestämmer vi en tid för första inskolningsdag.

Dag 1
är en förkortad dagisdag på ca 2 timmar. Hunden får prova på att gå en promenad, kolla in vår rastgård, lära känna personalen och sina nya boxkompisar.
Genom en säker introduktionsrutin hittar vi de perfekta kompisarna för just din hund.

Kommande dagar
bestäms efter hur allt framgår. Om hunden är framåt, trygg och säker i miljön, utökar vi tiderna successivt. Är vovven försiktigare av sig och behöver mer tid bestämmer vi tider utifrån detta i samarbete med er.

Tips inför inskolning
Inskolningsdagar är fyllda av nya intryck för er vovve som oftast gör hen trött. Därför är det en god ide att fokusera på lugna promenader, vila och undvika prestationsaktiviteter under inskolningstiden.

Lugn- & passivitetsträning
är bra att träna om en hund ska gå på dagis. Träna passivitet är bra i nya miljöer, hemma, med nya hundar, det är alltid en fördel.

Ensamhetsträning
är positivt för att styrka mentalt inför dagar i en ny miljö utan husse och matte. Börja hemma med korta intervaller när vovven är trött och nöjd. Utöka intervallerna successivt med någon minut åt gången.

Adaptil halsband
är något som vi sett kan hjälpa många hundar under inskolningen. Sätt på halsbandet 2 dagar innan inskolningen och låt det sitta på dygnet runt i 3 v. 

Bra att veta
Rastning
Vovven skall vara rastad innan ankomst till hunddagiset.

Löptikar
För gruppens stabilitet kan löptikar ej vistas på hunddagiset.

Vaccinering
Din hund skall vara vaccinerad och kopia på vaccinationsintyg skall tillhandahållas hunddagiset.

Försäkring
Din hund skall vara försäkrad och kopia på försäkringsintyg skall tillhandahållas hunddagiset.

Sjukdom, ohyra, diarré, kräkningar, nedsatt allmäntillstånd
Är din hund dålig av någon anledning får den ej vistas på hunddagiset. Din hund måste vara symptomfri i minst 24 timmar innan inträde till hunddagiset.

Läs mer under våra villkor.

Vanliga frågor
Mer info kommer snart. Kontakta oss för frågor!
Priser

Priserna inkluderar
Gratis kvalitetsfoder från Hills
Löpande kloklippningar
Adaptil för alla hundar
Full hunddagis-service
20% Rabatt på alla tjänster på Zoosalongen
15% Rabatt på friskvård och rehab hos vår föreståndare på ZooFysik
Kvalitets-belöningsgodis under dagarna
Fredagsmyset (fredagsöverraskning från ZooGiganten)

Heltid
Mankhöjd <45 cm 3070:- /månad
Mankhöjd >45 cm 3370:- /månad

Deltid 2-3 dagar/vecka
Mankhöjd <45 cm
2 utvalda veckodagar, 1540:- /månad
3 utvalda veckodagar, 2170:- /månad

Mankhöjd >45 cm
2 utvalda veckodagar, 1700:- /månad
3 utvalda veckodagar, 2330:- /månad

Priserna varierar på grund av JBV (jordbruksverkets) lagar om utrymme/individ anpassat efter mankhöjd.

Säkerhet
För hundarnas trygghet
finns moder utrustning för larm, övervakning, brand, samt goda rutiner vid utcheckning.

Entré och ankomst
är försedd med övervakningskamera, RFID ankomstsystem samt larm för att försäkra att hundarna på dagiset är säkra under hela vistelsen.

Brandsystem
och rutiner är etablerade med brandvarnare, flertalet släckare, uppringningssystem för jourhavande, och flera utrymningsvägar.

Utcheckning
av hundar måste ske av ägargodkänd person vid uppvisande av godkänd identifikation. Är personalen i tvivel lämnas inte hunden ut om informationen inte stämmer överens.

Villkor

Vårt löfte

Vi kommer alltid att se till djurets bästa efter vår kunskap, erfarenhet och den information ni gett oss. Är vi osäkra gällande djurets beteende, hälsa eller annat kommer vi att i första hand kontakta er. Är ni inte kontaktbara kommer vi agera efter vår yttersta omvårdnad till djuret.

1. Tider

Avlämning

Ankomst på morgon från 06:30 – 09:00.
Hunden skall vara rastad vid avlämning. Hunden lämnas över till ZooGigantens personal som sedan sätter hunden i sin box.

Avhämtning

Avhämtning sker senast 18:00, med undantag för mellan kl 11.30-12.30 då hundarna har sin lunchvila.
Om annan än ägare skall hämta måste detta meddelas. Ingen hund lämnas ut till icke godkänd person. Ta med Id-handling vid avhämtning för att styrka din identitet.

Försenad avhämtning

Avhämtning efter 18:00, debiteras 200kr/tillfälle. Ägare måste tillfråga butikens personal om utlämningshjälp.
Avhämtning efter 19:00 debiteras 500kr/tillfälle.
Försenad avhämtning efter 19:30 debiteras 1000kr och ZooGiganten tar ansvar för din hund till nästa påbörjad dag eller tills överenskommen upphämtningstid.

Semester

Dagisplatsen är tillgänglig för dig under er semester om så önskas. Det går inte säga upp sin dagisplats tillfälligt för semester.

Röda dagar

Röda dagar räknas som söndagar då dagiset håller stängt. Röda dagar räknas efter allmänt kända röda dagar, Nyårsdagen, trettondedag jul, långfredagen, påskafton, påskdagen, annandag påsk, första maj, Kristi himmelfärdsdag, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, alla helgons dag, julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton.

 

2. Försäkring, Olycka, sjukdom, Ohyra

Veterinärvårdsförsäkring

Din hund måste vara veterinärvårdsförsäkrad för att vara på dagiset.

Intyg försäkring

Kopia på hundens försäkringsintyg lämnas till ZooGiganten innan första dag på dagiset eller vid inskrivningen.

Vid olycka/skada

Om hunden blir skadad och vi bedömer att någon form av vård krävs kommer vi i första hand kontakta dig för råd. Är situationen akut och vård krävs omgående kommer vi ta hunden till närmsta veterinärmottagning/djursjukhus.

Ersättning vid olycka/skada

Om hunden förolyckas eller skadas under vistelsen på hunddagiset är ZooGiganten ersättningsskyldiga för uppkomna skador, men endast då skadorna kan påvisas komma från bristfälligheter av lokal, bristande tillsyn, eller annan oaktsamhet från hunddagisets sida. Ersättning utgår upp till det belopp som inte täcks av hundägarens försäkring. Är hunden mot förmodan inte försäkrad står ägaren för alla kostnader relaterade till olyckan.

Skadad hund

En skadad hund kan i särskilda fall få lov att vistas på hunddagiset. Det är ZooGigantens personal som avgör om detta går att hantera utifrån hundens bästa. Ingen ersättning utgår vid förlorade dagar p.g.a. skada.

Sjuk hund

Sjuka hundar får ej vistas på hunddagiset. ZooGiganten är ej ansvarig för eventuella uppkomna sjukdomar och ej ersättningsskyldiga vid någon form av sjukdom.

Diarré, Kräkningar, Nedsatt allmäntillstånd

Om din hund har diarré, kräkningar eller nedsatt allmäntillstånd får denna ej vistas på hunddagiset förrän 24 timmar efter att den är konstaterat symptomfri.

Sjukdom under vistelse

Om hunden blir sjuk under vistelsen kommer denna först sättas separat för att skydda andra från att bli smittade. Bedömer vi att någon form av vård krävs kommer vi i första hand kontakta dig för råd. Är situationen akut där omgående vård krävs kommer vi ta hunden till närmsta veterinärmottagning/djursjukhus. Avgiften för veterinärbesöket bekostas hundägaren.

Ohyra

Hundar med någon form av ohyra får ej vistas på dagiset. Detta skall behandlas med fullständig komplett behandling innan de återkommer tillbaka till dagiset. Ingen ersättning utgår vid förlorade dagar p.g.a. ohyra.

3. Vaccinering

Krav på Vaccinering

Följande vaccineringar krävs samt skall vara uppdaterade för att våra gäster skall vistas hos oss.
DHPPI – valpsjuka, hepatit, parvo och parainfluensa, inte äldre än 3:e år.
PI eller KC – Parainfluensa inte äldre än 1år.

4. Hundgrupper & inskolning

Grupphållning

Vårt dagis har boxar som är avsedda för grupphållning för 2-4 hundar. Därför krävs det att din hund fungerar i grupp. Detta ger rymlighet för individen och en mer stimulerande vardag för hundarna. 

Inskolning

Innan hunden börjar gör vi en inskolning för att se så hunden fungerar bra med de tilltänkta kompisarna och trivs i vår miljö. Det är uteslutande ZooGiganten som avgör om hunden kan börja på hunddagiset.

Nytt eller tillfälligt problem i gruppen

Om det plötsligt blir problem i gruppen och din hund inte längre passar in, kommer vi göra allt för att försöka få en lösning på problematiken. Om situationen inte kan lösas kan ZooGiganten säga upp avtalet med omedelbar verkan. Detta för att säkerställa er och andra hundars säkerhet.

5. Löptikar

Löptikar

Löptikar får ej vistas på hunddagiset. Ingen ersättning utgår under denna period.

6. Foder

Gratis Foder

Vi tillhandahåller valfritt foder från Hills som finns i sortiment i butiken. Detta får endast brukas på hunddagiset. Vi bjuder på frukost och lunch efter önskemål

Eget foder

Önskar du bruka ditt egna foder finns det 15 kg fodertunna för er förvaring. Vi utfodrar efter överenskommelse med dig.

7. Rastning

Individuell anpassning

Dagens aktiviteter anpassas efter väder och vind samt hundarnas egna kapacitet och vilja. Hundar som inte trivs i regn och vind tas hänsyn till och anpassas till deras förmåga. Hundar med mer energi och väderbestånd får mer utetid. Hundarna grupperas efter individernas förutsättningar att fungera med varandra, lugna och försiktiga hundar går med varandra och mer aktiva hundar går med varandra, självklart tas hänsyn till ålder och storlek med mera.

Vid dåligt väder

Vid dåligt väder, då det inte är optimalt att vistas utomhus, utförs andra aktiviteter inomhus och lite mindre utomhusaktivitet. Utomhusaktivitet är obligatoriskt för rastning. Övrig tid utförs bland annat fritid med öppna boxar och umgänge med grannarna då vi öppnar upp boxar med fungerande grupper där de har tillgång till fler utrymmen och umgänge med personalen samt en 200kvm rastgård.

Boxarna

Boxarna och storlek på hundgruppen följer jordbruksverkets regler gällande utrymme vid hållande av hundar på hunddagis.

8. Force Majeure

Förhinder att bedriva hunddagis, Force Majeure.

Om vi mot förmodan inte klarar av att tillgodose löftet om dagisplats, återbetalas er dagkostnad genom avdrag på kommande faktura. Vid förhinder kommer vi snarast möjligt meddela er genom era angivna kontaktuppgifter.

9. Betalningsvillkor och priser

Pris

Aktuella priser hänvisas till hemsida https://zoohotell.zoogiganten.se/hunddagis-2/

Pris beroende på mankhöjd

Priser varierar efter mankhöjd då jordbruksverket ställer större krav om utrymme för större hundar. Hundar med mankhöjd upp till 45cm håller vi i grupper mellan 3-6 hundar beroende på största hundens mankhöjd och gruppens möjlighet till antal flockmedlemmar. Hundar med mankhöjd över 45cm håller vi i grupper mellan 2-4 hundar beroende största hundens mankhöjd och gruppens möjlighet till antal flockmedlemmar. Vi arbetar medvetet för att se till att alla individer i gruppen ska känna sig till pass och ha tillgång till eget utrymme i sin box.

Månadsabonnemang

Betalning sker i förskott och på månadsbasis. Exempelvis betalas månad februari senast den sista helgfria dagen i januari.

Första fakturan, efter inskolning, bruten månad

Efter inskolningsperioden avgörs om din hund passar i den befintliga flocken och betalning utgår från första inskolningsdagen till sista dagen i månaden. Summan beräknas på månadens resterande antal helgfria dagar, multiplicerat med månadens dygnskostnad (månadskostnad/antal helgfria dagar).

Avgifter och inköp

Köp från hunddagiset och avgifter faktureras på nästkommande månads faktura.

Prisändringar, pågående månadsabonnemang

Prisändringar meddelas senast 8 veckor innan de börjar gälla.

Utebliven betalning

Vid påminnelse debiteras 75kr/fakturapåminnelse. Är betalning inte genomförd senast 1 månad efter sista betalningsdatum förloras dagisplatsen.

Uppsägning av dagisplats, hundägare

Uppsägning skall ske med minst en månads uppsägningstid. Uppsägningstiden startar alltid att gälla den första dagen i kommande månad. Om du säger upp din plats den 15maj bli då din uppsägningstid juni månad.

Uppsägning av dagisplats, ZooGiganten

Vid särskilda skäl kan ZooGiganten säga upp dagisplats med omedelbar verkan. Vid uppsägning får du alltid kvarvarande betalda dagar utbetalt med månadens aktuella dagavgift (månadskostnad/antal helgfria dagar)

Ändring av villkor

Zoogiganten har rätt att ändra befintliga villkor, vilket du alltid i samband med detta, under perioden 4 veckor efter ändrade villkor, har rätt att säga upp din plats med omedelbar verkan.